Bugünkü Bakımda Değişenler: Donanım, Ticaret Sistemi, Canavarlar & Daha fazlası

Bugünkü bakımda, Ticaret Sistemi, yeni ve daha güçlü canavarlar, daha fazla ikinci sınıf materyal, 8 yeni ticaret adası ve piyasa fiyat sistemi eklendi. Denize açılın ve nasıl daha iyi bir pazarlık yapabileceğinizi keşfedin, yeni canavarlardan kendinizi koruyun ve yeni materyaller için Elit Canavarlar’ı avlamayı unutmayın!

Bugünkü bakımda gerçekleşen tüm değişikliklerin önizlemesini okumak için lütfen buraya tıklayın.

Resim

Size söz verdiğimiz ikinci sınıf materyal galerisi web sitesine kısa bir süre sonra eklenecek! O zamana kadar, yeni Warships (savaş gemileri) galerimizi ve güncellenen gemilerle ilgili bilgi veren sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Florensia dünyasına 8 yeni ticaret adası eklenmiş bulunuyor. Denizde meydana gelen sarsıntılar sebebiyle var olan adaların pozisyonları değişti ve aynı şekilde deniz canavarları da pozisyonlarını değiştirdiler. Bundan böyle denizde kaydetme de mümkün olmayacak.

Dünya haritasına bir göz atın ve yeni adalara yapacağınız ilk geziyi planlayın. Buralardan belli başlı mallar alabileceksiniz, bu mallar karakterinizin deposundaki “alım-satım deposu” olarak adlandırılan bölümea eklenecek. Piyasa fiyat sistemi sayesinde de belli malları iyi bir pazarlıkla nereden alabileceğinizi ve nereden satabileceğinizi öğreneceksiniz.

Resim

Ticari mallar da Roxbury, Castle Hall, Glostern, Cherrytown’dan ve Ron, Kendal, Cony’den edinilebilir. Her adadaki Trading Post’un sahibi dükkanlarında farklı farklı mallara sahip, örneğin Olive Oil (zeytinyağı), Spice (baharat) ya da Millet. Üç adede kadar ticari mal alabilirsiniz, bunlarda ise 100 parçaya kadar çıkabilirsiniz.

Resim

Fakat ticari mallarınızı almadan ve başka bir adaya geçiş yapmadan önce, satın aldığınız malların piyasa fiyatını öğrenin!

Resim

Belli bir ücret ödediğinizde, o sırada bulunduğunuz yerde indirimde olan eşyaların piyasa fiyatını kontrol edebilirsiniz ve piyasa fiyatının nasıl değiştiğini görebilirsiniz. Eşyalar için ödediğiniz miktarı NPC’nin diğer adalarda ödeyeceği miktarla karşılaştırırsanız, kar elde etmek için ne tarafa doğru yol alacağınızı da kavrayabilirsiniz.

Resim

Piyasa fiyatlarındaki değişiklikler küçük ok işaretleriyle gösterilir: Kırmızı ok, fiyatın kısa süre önce yükseldiğini, mavi ok ise düştüğünü gösterir. Bir eşyanın fiyatı artabilir, bu pek çok kimsenin bu eşyayı talep ettiğini/aldığını gösterir. Bir eşyanın fiyatı düşebilir, bu da pek çok kimsenin bu eşyayı sattığını gösterir. Yüksek bir ücret ödemek istemiyorsanız, oklar ve ücretler yerine sadece okları görmeyi seçebilirsiniz.

Lütfen aklınızda bulundurun: Oklar, belli bir lokasyonda eşya sattığınızda kar edebileceğinizi göstermez! Oklar size sadece fiyatın en son nasıl değiştiğini gösterir.

Ticari malları alın ve en çok kar edebileceğiniz adaya doğru yola çıkın. Ama aklınızda bulundurun: Siz bir adadan diğerine yolculuk ederken piyasa fiyatı yeniden değişebilir ve bu şekilde yolculuğunuz başarıya ulaşmayabilir.

Bir adada limana girmek istiyorsanız, geçide şimdikinden çok daha yakın bir şekilde yolculuk etmelisiniz. Hızınızı arttırın ve herkesten önce adalara ulaşın!

Ek değişiklikler

  • Hanami ağaçları (The Hanami trees), Sevgili Dodo’lar (Lovely Dodos) ve Paskalya etkinliklerine ait tarifler kaldırıldı. Alınan fakat henüz kullanılmamış olan tarifler deponuzda kalacak ve bunları kullanabileceksiniz.
  • Tüm Siyah Korsan (Black Pirates) gemileri Pirates of Black Dragon (Kara Ejderha’nın Korsanları) bölümünde bulunabilir (eğer onları arıyorsanız bilginiz olsun)
  • Eğer siz onlara önce saldırmazsanız, belli bir seviyenin altındaki deniz canavarları artık size saldırmayacaklar.
  • Pek çok grafik konusu tamir edildi ve geliştirildi
  • 5 Mayıs günü pek çok Asya ülkesinde tatil olduğundan, haftalık standart bakım o gün yapılmayacak. Daha fazla bilgi önümüzdeki hafta bildirilecek.
  • Bazı ticaret adalarındaki liman ustaları (The Dockmasters) tayfa için bundan böyle kurşun ve yiyecek de satacaklar

Yazılım hatalarının düzeltilmesiyle ilgili yaşanan gecikme sebebiyle sizden tekrar özür diliyoruz. Mayıs ayında, mevcut problemlerin çözümlerine konsantre olmayı planlıyoruz. 4 numaralı Community Opinion Raporu’nda (Topluluğun Görüşlerine Dair Rapor) değinilen problemler de ayrıca göz önünde bulundurulacak.

Lütfen şu an mevcut olan Community Opinion Raporu’na! görüşlerinizi yollayın 30 Nisan Perşembe gününe kadar sizden gelen görüşleri toplamaya devam edeceğiz. Bundan sonra söz konusu birimler kapanacak ve görüşleriniz değerlendirmeye alınacak.

Anlayışınız ve katılımınız için çok teşekkürler!

Florensia Ekibi