’tık’la hanedeki seçmeni öğren

CHP, www.chpistanbul.org.tr sitesine, seçmenlerin hanelerinde sahte seçmen olup olmadığını gösteren bir link ekledi. Sistemi basın toplantısıyla tanıtan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, aynı hizmetin “0-212-276 31 11” numaralı telefondan da verildiğini söyledi.

CHP İstanbul İl Örgütü, web sitesine, seçmenlerin hanelerinde sahte seçmen olup olmadığını gösterecek bir link ekledi. www.chpistanbul.org.tr sitesine girip, ilgili lingi tıkladıktan sonra TC Kimlik numarası ve doğum tarihini yazanlar, hanelerindeki seçmenlerin listesini görebiliyorlar. Sistemin dün basın toplantısıyla tanıtan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, aynı hizmetin “0-212-276 31 11” numaralı telefondan da verildiği anlattı. Sahte seçmenler için sistem, otomatik itiraz yolunu da gösteriyor.

30 Ocak son tarih

Sistemi CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı aday adayı avukat Osman Gürcan Çelikkol ve Hakan Çobanoğlu’yla gazetecilerin kimlik numaralarını web’e girerek, telefonu kullanarak anlatan Tekin, sistemin kötü amaçla kullanmak isteyenlere karşı korumalı olduğunu söyledi. Herkesin bu imkandan yararlanarak, kayıtlarını kontrol etmesini isteyen Tekin, şunları söyledi:

“Sadece Beylikdüzü’nde 2007’de 91 bin olan seçmen sayısı, karşımıza 135 bin 620 olarak çıktı. Sahte ya da yığma seçmen bu. Sahte oy kullanılacağı anlamına da geliyor. Bakırköy, Ümraniye’de de bu tip sıkıntılar görüldü. Türkiye sahte seçmenden kurtulamadı. Bunlar iyi tespit edilmeden yapılacak bir seçim adaletsiz olur. Bu çalışma bir nebze de olsa İstanbul halkına fayda sağlayacak. Bu ileride başlarına gelebilecek bir hukuksal sorunu da ortadan kaldıracak. İtirazlara yardımcı olacağız, ayın 30’una kadar süremiz var”

Hediye seçmen kimliği

Toplantıda Kadıköy’de CHP aracından, hanelerinde seçmen tespitini yaptıran İstanbullular’ın görüntüleri canlı yayında gösterildi. Tespit yaptıran seçmenlere, CHP’nin logosu bulunan ve arkasında kişinin hangi sandıkta oy kullanacağını gösteren kimlik kartları hediye edildi.