Bu rehber sana Pingplotter aracının kurulumunu ve ayarlanmasını gösterecek. Lütfen bu adımları uygula ve 2 saatlik oyun zamanı kaydet. Bu rehberin sonunda sana bu kayıtları nereye yollayacağını söyleyeceğiz. Böylece bağlantı verilerini analiz edip sunucularımıza olan routing’i geliştirmen için sana önerilerde bulunma sansımız olacak.
1. İndirme
Pingplotter’i indirerek başlıyorsun. Pingplotter’in farklı sürümleri (Standard, Professional ve Freeware) olduğundan, elde edilebilir azami veride karar kaldık: Pingplotter Professional. Bu versiyonu kurmak için lütfen bu linki tıkla. İndirme hızına bağlı olarak, işlem bir kaç saniye sonra bitecek. Lütfen dosyayı nereye kaydettiğini hatırla, böylece indirme işlemi bittikten sonra Pingplotter Professional kurulum dosyasını bulabilirsin.
2. Kurulum
Setup’i tıkladıktan sonra kurulum başlayacak (bkz. Resim). Kurulum Pingplotter Professional’in kurulması için gereken farklı adımlarda size yol gösterecek. Başarılı bir şekilde kurduktan sonra Başlat mönünde (görev çubuğundaki) Pingplotter sembolü göreceksin. Kurulumda “Finish” tıkladığında kurulum bitecek.
3. Configuring
Rehberimizi neredeyse yarıladın. Simdi aracı “bize ulaşması” için ayarlayalım. Pingplotter Professional’ı su sırayı gezerek başlatabilirsin: Başlat>Programlar>Pingplotter Pro> Pingplotter kısa bir süre sonra Pingplotter başlayacak ve talimatlarini bekleyecek. Eger su ana kadar her şeyi doğru yaptıysan aşağıdaki pencereyi göreceksin:
Yukarıdaki ekran görüntüsünde Pingplotter’a nereyi “ping”lemesini söyleyen ve başlatan, numaralı işaretleri görebilirsin. Lütfen aşağıdaki işlemleri gerçekleştir:
1 |
Samples to include – seçeneğini ALL yap ( düğmeyi tıklayarak ), 2. adıma geç |
2 |
Bu ayar genel olarak bilgisayar hızına ve internet bağlantı hızına bağlıdır. Bilgisayarın 1000Mhz hızına ve bağlantın 512 kbit DSL’e (en düşük DSL hızı)sahipse, bu değerin 2,5 sec olması uygundur. Eger ardıl pingler lag artışına sebep oluyorsa, lütfen sayıyı iki katına çıkar. |
3 |
Numbers of times to trace Pingplotter’in sunucularımıza ne sıklıkla bağlanacağını gösterir. Ne sen ne biz ICMP limit (Avrupa standardı) denilen bir şey kullanmadığımızdan, bu değeri unlimited yapabilirsin. Böylece Pingplotter sen durdurana kadar çalışacak. |
4 |
Pingplotter’i kurup ilk başlattığında burada bahsettiğimiz destination hosts’ları bulacaksın. alaplaya sunucularının hedef sunucu olmasını istediğimizden, lütfen bu liste için tüm girişleri işaretle (bir girişi tıkla, shift’e basılı tut ve son girişi tıkla), mavi işaretli. Girişleri sağ tıkla ve delete tıklayarak sil. |
5 |
Simdi Address to trace alanına www.alaplaya.eu girebilirsin. Bu pingplot başlangıcında izlenen sunuculara (önceki adim) alaplaya sunucusunun eklenmesi için gereklidir. Pingplot’u tekrar başlattığında, bunu yapmana gerek kalmayacak çünkü www.alaplaya.eu artik zaten aşağıdaki mönüde olacak. Bu pingplot bittikten sonra, lütfen bir kere de patch.alaplaya.eu için işlemi tekrarla. |
6 |
Pingplot’u Trace’i tıklayarak başlatabilirsin. Tebrikler, bu rehberin en önemli ve en zor kısımlarını hallettin. Bize bağlantının davranışı hakkında en iyi bilgiyi ulaştırmak için hop listesindeki tüm girişlerin altını çizmek için çift tıkla (sağ üstte, tablodan sonraki resme bak) . Simdi web sitemizi gezerken ya da alaplaya oyunlarımızı oynarken geçecek 2 saat boyunca pingplotu çalıştır. |
Bitmiş bir pingplot’u Pingplotter’I durdurduktan sonra (stop’u tıklayarak) File>Save as image yolunu izleyerek kaydedebilirsin. Lütfen Dosya Türü olarak PNG seç ve bir bilete ek olarak ileride kullanmak üzere hard diskine kaydet. Lütfen bileti yazarken resmi eklediğinden emin ol, bize ancak böyle tam olarak ulaşabilirsin.
Bilet sistemimizi Pingplot ve beraberinde ISP adi, hesap ID ve tecrübe ettiğin lag’i (Takılma/Donma) açıklayarak yollayacağın aşağıdaki adresten bulabilirsin:
http://www.alaplaya.eu/support
Lütfen department + seçiminiz olan konu için Tech Support’u kullanın. Bu bilet sistemimizin e-mail’inizi otomatik okuması için gereklidir.
alaplaya’da iyi eğlenceler ve işbirliğiniz için teşekkürler.