FlashGet

FlashGet downloadlarınızı hızlandıran ve yarım kalmasını önleyen bir download programıdır. Download sırasında indirilecek dosya, parçalara bölünerek download hızı artırılmaya çalışılırken, elektrik kesintisi, kilitlenme, sunucu sıfırlanması gibi durumlarda download işleminin yarım kalmasını da önler.

Program özel bir ayarı olmayan bir kurulum işleminden sonra, eğer bir değişiklik yapmadıysanız, C:Program FilesFlashGet dizinine kurulur.
Programın en güzel özelliklerinden biri Türkçe dil desteğine sahip olması. Program kurulup ilk kez çalıştırıldığında karşınıza aşağıdaki gibi ekran çıkarır.

Yani ilk kurulduğunda program İngilizce’dir. Eğer Türkçe’ye çevirmek isterseniz, View menusünden Language‘ı seçip buradan Turkish seçeneğini işaretlemeniz yeterlidir. Bundan sonra programınız Türkçe.

Program hem Microsoft Internet Explorer hem de Firefox browserları ile entegre çalışabilmektedir. Eğer ki Internet Explorer kullanıyorsanız download edilecek bir dosyanın üzerine gelip sağ tuş ile tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşırsınız.


“FlashGet’i kullanarak indir”
seçeneğini seçtiğinizde indirilecek dosya Flashget kullanılarak indirilir.

“Tümünü FlashGet kullanarak indir” seçeneği seçildiğinde ise sayfadaki tüm linkler FlashGet kullanılarak indirilebilir.

Bilgisayarınızda FlashGet yüklü iken birinci seçenek varsayılan olarak zaten çalışmaktadır. Yani linkin üzerinde tıklandığında zaten FlashGet kullanarak indirme seçeneğini seçmiş oluyorsunuz. Ama eğer indirmek istediğiniz dosyayı FlashGet’i kullanmada indirmek istiyorsanız tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak ekranda Cancel (İptal) seçeneğini işaretlemeniz yetiyor.